Harmen van Straaten
https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/0-Bor-ziet-spoken-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-De-liefste-kusjes-zijn-voor-jou.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-He wie zit er op de wc.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Boeken-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/4-De-Super-Jan-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/5-De-Spuit-Elf-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/6-Gouden-Boekjes-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/7-Het-grote-piratenboek-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/8-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg

2 april eerste Museumdag voor kinderen

Geplaatst door Administrator op 12-03-2014
Nieuws » Algemeen

In de aanloop naar de 33e editie van het Museumweekend organiseerde De Museumvereniging voor het eerst een museumdag speciaal voor kinderen: Museumkids. Op woensdag 2 april 2014 konden kinderen terecht bij de deelnemende musea voor allerlei sprankelende activiteiten.

Kinderboekenschrijver Harmen van Straaten schreef speciaal voor Museumkids een kort verhaal en riep kinderen in heel Nederland op een eigen kunstwerk te maken. Museumkids is een nieuw initiatief van de Museumvereniging, dat de woensdag vóór het bekende Museumweekend plaatsvindt – dit jaar op 5 en 6 april. Tijdens het Museumweekend kunnen jong én oud allerlei doe-het-zelf activiteiten ondernemen in de musea die meedoen.

Harmen van Straaten daagt kinderen uit

Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten heeft speciaal voor Museumkids het korte verhaal "Een lege lijst" geschreven. Het verhaal is tegelijkertijd een oproep aan kinderen om zelf een kunstwerk te maken. Alle kinderen die op 2 april in een deelnemend museum kwamen, kregen het verhaal van Van Straaten uitgereikt.

Alsnog meedoen? Dat kan!

Klik hier om het verhaal en de 'lege lijst' nu vanaf deze website te downloaden

De kinderen kunnen op de website museumkids.nl hun zelfgemaakte - en gefotografeerde - kunstwerk uploaden om mee te doen aan de wedstrijd. Een jury onder leiding van Harmen van Straaten bekijkt alle inzendingen. De kinderen die de mooiste bijdragen uploaden krijgen als beloning een kinderboekenpakket.

Kijk voor meer informatie over de Museumdag voor kinderen op de speciale website: museumkids.nl

Laatst vernieuwd: 12-10-2020 om 12:13

Terug

Deze site is gebouwd door Netweters.nl