Harmen van Straaten
https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/0-Bor-ziet-spoken-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-De-liefste-kusjes-zijn-voor-jou.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-He wie zit er op de wc.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Boeken-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/4-De-Super-Jan-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/5-De-Spuit-Elf-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/6-Gouden-Boekjes-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/7-Het-grote-piratenboek-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/8-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg

Voorleesfestival in Het Rembrandthuis

Geplaatst door Administrator op 25-11-2014
Nieuws » Algemeen

Boek, tentoonstelling en verhalenfestival
Anonieme ooggetuigen komen tot leven tijdens Voorleesfestival in Het Rembrandthuis


Museum Het Rembrandthuis geeft dinsdag 25 november het startsignaal voor het twee maanden durende Voorleesfestival. Hierbinnen speelt het bijzondere, binnenkort te verschijnen, kinderboek Rembrandts Voorleesbijbel een centrale rol. Kinderboekenschrijvers Bibi Dumon Tak, Joke van Leeuwen, Sjoerd en Margje Kuyper, Harmen van Straaten en Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten vertellen in deze uitgave de mooiste Bijbelverhalen aan de hand van een selectie Bijbelse prenten uit de collectie van Museum Het Rembrandthuis.

Het Voorleesfestival wordt op 25 november gestart met voorleessessies van enkele van de auteurs van Rembrandts Voorleesbijbel. Radio dj- en presentator Klaas van Kruistum (KRO-NCRV) is hierbij aanwezig en zal het eerste exemplaar uitreiken. Na de voorlezing is er voor de bezoekers een rondleiding en speurtocht, met daarin speciale aandacht voor de anonieme ooggetuigen die de hoofdrol spelen in Rembrandts Voorleesbijbel.

Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een unieke verhalenverteller. Hij etste de Bijbelverhalen alsof hij er zelf bij was en plaatste in zijn prenten eigenhandig anonieme ooggetuigen binnen de verhalen die we kennen uit het Oude en Nieuwe Testament. De genoemde kinderboekenschrijvers geven die karakters nu in Rembrandts Voorleesbijbel een stem. Zij fantaseren over wat de door Rembrandt geëtste ooggetuigen gedacht en gezegd zouden kunnen hebben en vertellen in Rembrandts Voorleesbijbel beroemde Bijbelverhalen vanuit een menselijk oogpunt, vol mededogen, troost, vergeving, smart en naastenliefde. Rembrandts Voorleesbijbel is een uitgave van Museum Het Rembrandthuis, in samenwerking met uitgeverij Terra.

In het kader van de bijzondere uitgave wordt in Museum Het Rembrandthuis van 25 november tot en met 25 januari, voor de jonge bezoekers het ‘Voorleesfestival’ georganiseerd. Kinderboekenschrijvers lezen voor uit Rembrandts Voorleesbijbel en kinderen kunnen dagelijks gratis deelnemen aan de voorleeswedstrijd en de workshop ‘Teken het verhaal’. De winnaars van de voorleeswedstrijd en de tekenworkshops worden op 31 januari 2015 in Museum Het Rembrandthuis bekend gemaakt.

Laatst vernieuwd: 12-10-2020 om 12:16

Terug

Deze site is gebouwd door Netweters.nl