Harmen van Straaten
https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/0-Bor-ziet-spoken-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-De-liefste-kusjes-zijn-voor-jou.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-He wie zit er op de wc.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Boeken-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/4-De-Super-Jan-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/5-De-Spuit-Elf-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/6-Gouden-Boekjes-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/7-Het-grote-piratenboek-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/8-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg
Nieuws » Algemeen
De Kleine Sneeuwman

Op 16 december gaat de muzikale Chinese / Nederlandse muzikale co-productie 'De Kleine Sneeuwman' in premiere in Xi'an in China en op 29 december in de stadsschouwburg te Amsterdam. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harmen van Straaten.

Lees verder
Harmen van Straaten schrijft het speciale Schoenboekje

Harmen van Straaten schrijft en tekent dit jaar het speciale schoenboekje: Het cadeau! Dat tijdens de sinterklaasperiode bij boekhandel en blibliotheek cadeau wordt gedaan. Klik op het plaatje om de actieposters te bekijken

"Daan heeft alles maar toch wil hij meer. Op een dag staat er een groot cadeau bij de voordeur. Zal Daan daar wel blij mee zijn?"

Alle hens! - De geschiedenis van de marine in 17 verhalen

Op 22 juni verschijnt: Alle Hens!  een prachtig kinderboek door verschillende auteurs geschreven en door Harmen van Straaten getekend, uitgegeven door Uitgeverij Kluitman. De geschiedenis van de marine in 17 verhalen.

Klik op het plaatje om enkele illustraties te bekijken die Harmen voor dit boek maakte.

Tikkit en de verdwenen pronkstukken

Voor de museumweek 2016 van 16 april t/m 23 april maakt Harmen voor museumkids een spannend verhaal over de speurtocht naar vijf verdwenen pronkstukken. Kinderen kunnen met een zoekplaat een spel spelen en zo Tikkit helpen de pronkstukken terug te vinden.

Kijk op: www.museumkids.nl/museumweek

Publieksprijs Leespluim van het jaar 2014 voor 'Nog eentje voor het slapen gaan'

In tal van gezinnen maakt het voorlezen een vast onderdeel uit van de rituelen rond het slapen gaan. Zo niet, dan is het nu een geschikt ogenblik om ermee te beginnen. Een boek vol verhalen en versjes die erom vragen voorgelezen te worden is dan een praktisch bezit. De grote afwisseling maakt dit prentenboek aantrekkelijk.

De Leespluim van de maand januari 2014 gaat naar het boek Nog eentje voor het slapen gaan... van Harmen van Straaten, uitgeverij Kluitman. Hier volgt het juryrapport van Leespluimjuryvoorzitter Herman Kakebeeke.

Lees verder
Voorleesfestival in Het Rembrandthuis

Boek, tentoonstelling en verhalenfestival
Anonieme ooggetuigen komen tot leven tijdens Voorleesfestival in Het Rembrandthuis


Museum Het Rembrandthuis geeft dinsdag 25 november het startsignaal voor het twee maanden durende Voorleesfestival. Hierbinnen speelt het bijzondere, binnenkort te verschijnen, kinderboek Rembrandts Voorleesbijbel een centrale rol. Kinderboekenschrijvers Bibi Dumon Tak, Joke van Leeuwen, Sjoerd en Margje Kuyper, Harmen van Straaten en Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten vertellen in deze uitgave de mooiste Bijbelverhalen aan de hand van een selectie Bijbelse prenten uit de collectie van Museum Het Rembrandthuis.

Lees verder
Tentoonstelling 'IJstijd' in Rijksmuseum van Oudheden

In de spannende kinderexpo IJstijd stap je in het verhaal van de ijstijdkinderen Bor en Veer. Je staat oog in oog met gevaarlijke uitgestorven dieren, je gaat op jacht, je doorstaat de ijstijd-kou en je maakt vuur en gereedschap. Zo kom je erachter hoe het leven van de eerste moderne mensen van Europa er 20.000 jaar geleden uit zag. Net als Bor en Veer moet je bewijzen dat je de ontberingen van de ijstijd aankunt. Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten schreef het verhaal van de tentoonstelling.

Lees verder
Recensie: Het meisje met de parel (en andere verhalen)

Kinderen leren kijken naar kunst  - Recensie door Hanneke van den Berg - Helemaal nieuw is het niet, dit idee voor een boek vol voorleesverhalen die allemaal een belangrijk kunstwerk als uitgangspunt hebben. Bij uitgeverij Rubinstein verscheen onlangs nog ’Het Grote Rijksmuseum Voorleesboek’. Kwalitatief doet dit nieuwe boek, ’Het meisje met de parel en andere verhalen’ daar niet voor onder.

Lees verder
Harmen van Straaten wint tweede prijs kinderjury Vlaanderen

Bij de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen heeft Harmen van Straaten in de categorie 6 tot 8 jaar de tweede prijs gewonnen met Dino is mijn vriend! De eerste prijs in die categorie was voor Jacques naar de stad van Alex T. Smith, en van dat boek heeft Harmen de vertaling verzorgd.
 

Lees verder
Tentoonstelling: Gouden Middeleeuwen

Mo & Spits naar de Middeleeuwen

De tentoonstelling Gouden Middeleeuwen presenteert nieuwe verhalen over het begin van de Middeleeuwen, de periode ná de Romeinen en vóór Karel de Grote. De Vroege Middeleeuwen waren geen Dark Ages, maar juist gouden tijden. Speciaal voor kinderen is een luxe gouden boekje verkrijgbaar: Mo & Spits naar de Middeleeuwen, geschreven door Annemarieke Willemsen en met illustraties van Harmen van Straaten (Rubinstein), o.a. te koop bij de Museumshop.

Lees verder

Deze site is gebouwd door Netweters.nl