Harmen van Straaten
https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/0-Bor-ziet-spoken-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-De-liefste-kusjes-zijn-voor-jou.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/1-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-He wie zit er op de wc.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/2-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Boeken-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/3-Jan-en-het-geheim-van-meneer-Stromboli-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/4-De-Super-Jan-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/5-De-Spuit-Elf-serie-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/6-Gouden-Boekjes-door-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/7-Het-grote-piratenboek-Harmen-van-Straaten.jpg https://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/148/8-Nog-eentje-voor-het-slapen-gaan-Harmen-van-Straaten.jpg

Tentoonstelling 'IJstijd' in Rijksmuseum van Oudheden

Geplaatst door Administrator op 25-09-2014
Nieuws » Algemeen

IJstijd-tentoonstelling

Klik op de afbeelding om tekeningen te bekijken die Harmen voor deze tentoonstelling maakte.

In de spannende kinderexpo IJstijd stap je in het verhaal van de ijstijdkinderen Bor en Veer. Je staat oog in oog met gevaarlijke uitgestorven dieren, je gaat op jacht, je doorstaat de ijstijd-kou en je maakt vuur en gereedschap. Zo kom je erachter hoe het leven van de eerste moderne mensen van Europa er 20.000 jaar geleden uit zag. Net als Bor en Veer moet je bewijzen dat je de ontberingen van de ijstijd aankunt.

Illustraties van Harmen van Straaten

Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten schreef het verhaal van de tentoonstelling. Hij maakte bovendien de tekeningen voor het decor en het lesmateriaal. Harmen van Straaten illustreerde ruim vierhonderd jeugdboeken en schreef ruim vijftig verhalen voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten, tot romans voor vijftienjarigen. Ook schreef hij het kinderboekenweekgeschenk van 2013. 

De tentoonstelling is te zien van 11 oktober 2014 t/m 10 mei 2015.
Klik hier om de informatie op de site van het Rijksmuseum van Oudheden te bekijken.

                   

Laatst vernieuwd: 12-10-2020 om 12:16

Terug

Deze site is gebouwd door Netweters.nl