Harmen van Straaten
http://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/149/Harmen 1.jpg http://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/149/Harmen 2.jpg http://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/149/Harmen 3.jpg http://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/149/Harmen 4.jpg http://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/149/Harmen 5.jpg http://www.harmenvanstraaten.nl/media/minislider/149/HarmenTekenen.jpg

Over Harmen van Straaten

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) was altijd al gek op tekenen. "Als kind won ik kleurwedstrijden. Maar ik dacht toen dat tekenen 'stom' was. Dat iedereen dat kon en dat je ook andere dingen moest kunnen." Daarom ging Harmen rechten studeren in Leiden.

Na zijn studie werd hij docent Recht aan de HEAO in Amsterdam. Maar dat werk beviel hem niet, en dus begon hij in zijn vrije tijd kinderboeken te illustreren. Nadat hij een paar jaar het illustreren had gecombineerd met zijn baan als jurist, besloot hij om de sprong te wagen en zijn brood te gaan verdienen als illustrator.

Harmen heeft nu een mooie studio aan een gracht in Amsterdam en hij werkt voor uitgeverijen in Nederland, België, Groot-Brittannië en Duitsland. Vertalingen van zijn werk worden o.a. in Duitsland, België, Korea, Japan, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken uitgegeven.

Honderden boeken!

Harmen van Straaten illustreerde ruim 400 boeken in binnen en buitenland en schreef ruim 50 boeken voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten, voorleesboeken, boeken voor 6+, boeken voor 9+, boeken voor 12+, tot romans voor 15 jarigen en ouder. Ook heeft hij voor Sesamstraat animaties gemaakt.

Waarom illustreert Harmen eigenlijk kinderboeken?
"Omdat ik al een beroemde oom heb, Peter van Straaten, die voor volwassenen in kranten, tijdschriften, kalenders en boeken tekent en ik niet met hem vergeleken wilde worden."

Er zijn circa 50 boeken verschenen die helemaal van zijn hand zijn.

Prentenboeken

Prijzen

Kinderboekenweek 2013

Voor de Kinderboekenweek 2013 schreef Harmen van Straaten het Kinderboekenweekgeschenk:  Je bent super... Jan!

Tips van Harmen!

Harmen is al vaak op televisie te zien geweest. In dit filmpje, dat gemaakt werd voor Het Klokhuis, geeft hij tips voor als je zélf een boek wil gaan schrijven.


 


Reacties op deze pagina:

De Kleine Sneeuwman

Op 16 december gaat de muzikale Chinese / Nederlandse muzikale co-productie 'De Kleine Sneeuwman' in premiere in Xi'an in China en op 29 december in de stadsschouwburg te Amsterdam. De... lees meer

Harmen van Straaten schrijft het speciale Schoenboekje

Harmen van Straaten schrijft en tekent dit jaar het speciale schoenboekje: Het cadeau! Dat tijdens de sinterklaasperiode bij boekhandel en blibliotheek cadeau wordt gedaan. Klik op het plaatje...

Alle hens! - De geschiedenis van de marine in 17 verhalen

Op 22 juni verschijnt: Alle Hens!  een prachtig kinderboek door verschillende auteurs geschreven en door Harmen van Straaten getekend, uitgegeven door Uitgeverij Kluitman. De geschiedenis van...

Deze site is gebouwd door Netweters.nl